Svijet

Штрајкују и енглески граничари

ЛОНДОН – Око 2.500 радника запослених у британским граничним службама започеће сутра дводневни штрајк у знак протеста против планираних измјена у погледу услова рада, чији је циљ већа ефикасност ових служби.


У саопштењу Синдиката јавних и комерцијалних служби (ПЦС) наводи се да ће штрајк довести до озбиљних проблема за путнике у свим британским лукама и на аеродромима, јавио је Ројтерс.

Организатори штрајка сматрају да ће предложене промјене у погледу смјена и задужења особља пасошке контроле, које ради у оквиру Граничне службе, дијела Британске граничне управе (УКБА), повећати трошкове и довести до угрожавања националне безбједности.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће настојати да путнике током штрајка спроведе кроз пасошку контролу што брже буде могуће.

Одлука о ступању у дводневни штрајк долази у тренутку када британски синдикати упозоравају на повећање немира у индустријском сектору због великог смањења потрошње које планира владајућа коалиција како би умањила рекордни буџетски дефицит.

Британска влада би следеће недеље требало да изради нацрт за смањење јавне потрошње за 25 одсто у наредне четири године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog