Društvo

Штрајк прекинут, саобраћај нормализован

САРАЈЕВО – Саобраћај теретних моторних возила потпуно је нормализован на свим граничним прелазима у БиХ, потврђено је јутрос Срни у Оперативном центру Граничне полиције БиХ.


До нормализације теретног саобраћаја дошло је након јучерашњег постизања договора о прекиду штрајка аутопревозника у Републици Српској.

Како је већ саопштио Ауто-мото савез РС, од синоћ је у току деблокирање царинских терминала на граничним прелазима у РС.

Гранични прелази Рача, Вардиште и Увац проходни су за све категорије возила, а на граничном прелазу Орашје на излазу из БиХ теретна возила чекају око пола сата, док саобраћај путничких возила и аутобуса тече уз краћа задржавања.

Прелаз у Шамцу синоћ је одблокиран, а са граничног прелаза у Градишци почело је повлачење камиона.

Аутопревозници су почели да се повлаче и са граничног прелаза Каракај након што су чули да је постигнут споразум о правилнику о лиценцирању.

Након седам дана мирних протеста аутопревозника за унутрашњи и међународни транспорт из РС који су незадовољни измјенама Правилника о примјенама лиценци за возаче у теретном друмском превозу, јуче је у Сарајеву постигнут договор да примјена тог правилника буде пролонгирана до 30. јуна наредне године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog