Vijesti

Protest "Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike" u Čikagu - Dvadesetak ljudi traži smjenu Pećanca

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i još 10 nevladinih organizacija organizovali su proteste ispred Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Čikagu na kojim dvadesetak njihovih članova traži smijenu konzula Brane Pećanac. Okupljanje je počelo u 12 časova po lokalnom vremenu.

autor: Frontal 

„Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike će zajedno sa svojim partnerskim organizacijama učestvovati u protestima ispred Konzulata BiH u Čikagu i zahtijevati od konzula Pećanca da podnese ostavku jer je izgubio povjerenje većinskog broja građana koji žive na ovom području Sjedinjenih Američkih Država”, naveli priej nekoliko dana u pozivu iz ove nevladine organizacije.

Nakon što su pozvali “sve građane BiH koji su ogorčeni njegovim ponašanjem”, ispred konzulata u Čikagu danas u 19 časova po našem vremenu pozivu se odazvalo dvadesetak ljudi.

Podsjećamo, zahtjevu ove nevladine organizacije udovoljeno je u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ali je nakon preglasavanja Nebojše Radmanovića, člana predsjedništva iz Republike Srpske, Narodna skupština RS mehanizmom zaštite vitalnog nacionlnog interesa poništila odluku u smjeni Pećanca koju su izglasali Željko Komšić i Bakir Izetbegović.

Povezane vijesti:
Predsjedništvu BiH poslove diktira nevladina organizacija iz Sjedinjenih Američkih Država

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog