Vijesti

Mutabdžija: Došlo vijeme da se zatvaraju područne škole

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je da se naredne godine mora racionalizovati školska mreža u Srpskoj, napominjući da za sada nema saglasnosti lokalnih zajednica u vezi sa rješavanjem ovog problema.

izvor: Frontal

"U Srpskoj trenutno imamo 13 škola koja imaju manje od tri učenika, te više od 100 škola koja imaju manje od deset učenika. Te škole, uglavnom, nemaju osnovne higijenske, ali ni druge uslove za odvijanje nastave", rekao je Mutabdžija danas novinarima u Istočnom Sarajevu. 

On je ocijenio da je došlo vrijeme da se razgovara o toj temi, ali da se traži saglasnost lokalnih zajednica s ciljem traženja rješenja. 

"Danas nema saglasnosti lokalnih zajednica da se većina tih škola zatvori i da se djeca prebace do centralnih škola, ali je nesumljivo da ćemo u narednoj godini morati tražiti taj konsenzus i ići u promjene koje će voditi ka racionalizaciji područnih škola, s ciljem da se naša djeca školuju u optimalnijim uslovima", rekao je Mutabdžija. 

On je dodao da će se u okviru racionalizacije školske mreže rješavati i pitanje prevoza učenika, te da Ministarstvo na godišnjem nivou za ovu stavku izdvaja 5,3 miliona KM. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog