Vijesti

Srđan Puhalo Vučićev povjerenik za Naprednjake u Srpskoj

Aleksandar Vučič, lider Srpske napredne stranke, odredio je Srđana Puhala za svog povjerenika sa zadatkom da okupi sve političke subjekte u Republici Srpskoj koji nose naziv kao i vladajuća partija u Srbiji. Vučić i Puhalo su se satali sinoć u Beogradu.

izvor: Frontal 

„Srpka napredna stranka je najjača politička platforma na prostorima bivše Jugoslavije i ne možemo dozvoliti da se pod tim imenom bilo gdje umanjuje vrijednosti ove ideje“, rekao je Vučić nakon sastanka sa Puhalom.

„Više ni ja ne znam koliko je stranka u Republici Srpskoj koje imaju skraćenicu SNS. Legitimno je pokušati na krilima našeg uspjeha u Srbiji da pridobijete simpatizere, ali nedopustivo je da se to radi nesložno“, naglasio je Vučić.

„Iz tog razloga smo na predsjedništvu odlučili da izaberemo ličnost koja bi mogla da okupi sve Naprednjake u Srpskoj i svojim zalaganjem osnaži strukturu i unese novu energiju. Siguran sam da će gospodin Srđan Puhalo u kratkom vremenskom roku ostvariti rezultate u skladu sa našim programskim ciljevima koji se baziraju na vladavini prava, borbi protiv korupcije i što bržem pristupanju Evropskoj uniji“, dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima Puhalo je dobio punu podršku nakon analiza i sugestija dobrih poznavalaca prilika u Bosni i Hercegovini, a prve rezultate Vučić već očekuje do kraja ovog mjeseca.

Srđan Puhalo, doktor psihloških nauka iz Banjaluke, rekao je da mu je drago da je prepoznat od strane Vučića kao neko ko može da doprinese poboljšanju političkih prilika u Republici Srpskoj, ali i cijeloj BiH.

„Vrijednosti koje danas promoviše Aleksandar Vučić je nešto novo na ovim prostorima i meni veoma blisko. Građanima je dosta stagnacije i lošeg života. Želimo da živimo bolje, da nam se vrati osmijeh na lice, da ne tolerišemo korupciju kao nešto normalno. Radujem se novom izazovu i želim da na ovaj način pomognem u stvaranju suštinskih promjena u Republici Srpskoj“, izjavio je Puhalo.

On je naglasio da je sa Vučićem razgovarao i o proširenju aktivnosti Naprednjaka na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

"Svjedoci smo velike popularnosti politike Aleksandra Vučića i u drugom dijelu BiH“, naglasio je Puhalo i za danas najavio konferenciju za novinare u Banjaluci.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog