Vijesti

Sastanak zajedničke radne grupe EU i BiH

Jean-Eric Paquet direktor za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Kosovo* u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, kopredsjedavaće drugim sastankom zajedničke radne grupe EU i BiH za provedbu projekata koje finansira EU u Bosni i Hercegovini, a koji će se održati u srijedu, 2. aprila 2014. u Sarajevu.

izvor: Frontal

Ovaj sastanak je nastavak prvog sastanka radne grupe održanog 13. marta 2014. kada je dogovoren niz konrektnih mjera za ubrzanje provedbetekućih projekata u vrijednosti od 210 miliona eura kao i raniji početak dodatnih projekata u vrijednosti od 150 miliona eura koji tek treba da se ugovore.

Na sastanku će se razmotriti da li je provedba ovih mjera u skladu sa predviđenim rasporedom. Radna grupa će također ubrzati pripreme za novi Instrument za pretpristupnu pomoć (2014-2020). U tom kontekstu, na sastanku će se razgovarati o sektorskim strategijama za cijelu zemlju i strateškim prioritetima za period od 2014. do 2020, kao i prioritetima za konkretne projekte koji trebaju biti finansirani iz IPA sredstava za 2014. godinu. Fokus će biti na ekonomskom i društvenom razvoju, vladavini prava i borbi protiv korupcije.

Na sastanku će prisustvovati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić i direktorica BiH Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog