Vijesti

Zabranjena upotreba 70 automata za igre na sreću

BANJALUKA - U prvom kvartalu ove godine inspektori Republičke uprave za igre na sreću zabranili su upotrebu 70 automata u sedam automat klubova na području cijele Republike Srpske.

izvor: Srna

Službenik za odnose sa javnošću u Republičkoj upravi za igre na sreću Danijela Kovačević rekla je da zapečaćeni automati nisu imali sertifikat o usklađenosti tipa uređaja i programa za igru, a što su priređivači bili dužni obaviti do kraja prošle godine.

"Značajno je napomenuti da su inspektori od ukupno izdata 24 prekršajna naloga od početka godine samo u periodu od 1. januara do 30. aprila, vršeći inspekcijske nadzore nad radom licenciranih priređivača igara na sreću na automatima za igre na sreću, izdali sedam prekršajnih naloga pravnim i sedam prekršajnih naloga odgovornim licima u pravnim licima i izrekli novčane kazne u ukupnom iznosu od 84.000 KM", rekla je Kovačevićeva.

Ona je naglasila da se od početka godine u Srpskoj provodi opsežna akcije pojačanih inspekcijskih nadzora licenciranih priređivača igara na sreću na automatima za igre na sreću.

Inspekcijski nadzori su usmjereni na kontrolu realizacije obaveza priređivača igara na sreću putem automata koje se odnose na registraciju i usaglašavanje tipa automata za igre na sreću i programa igara, odnosno sertifikaciju.

Licencirani priređivači igara na sreću putem automata bili su dužni da sertifikaciju završe do 31. decembra prošle godine, a u slučaju da se prilikom inspekcijskog nadzora utvrdi da licencirani priređivači priređuju igre na sreću na automatima koji nisu registrovani i sertifikovani zaprijećena novčana kazna iznosi 10.000 do 30.000 KM za pravno lice i od 2.000 do 6.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog