Vijesti

Direktna šteta od majskih poplava 2,5 miliona KM

Direktna šteta preduzeća "Elektrodoboj" u Šamcu od poplava u maju iznosi 2,5 miliona maraka, izjavio je Srni upravnik Radne jedinice /RJ/ "Šamac" pri "Elektrodoboju" Vedran Đurđević.

Đurđević navodi da su nakon poplava izgradili dva kilometra dalekovoda "Šamac-Crkvina dva", koji će omogućiti uredno napajanje električnom energijom Mjesnih zajednica Crkvine i Kruškovog Polja i u slučaju da bude poplavljen gradski dio Šamca. 

On dodaje da je u toku projekat izgradnje trafo stanica "Šamac i Šamac jedan" kako bi se omogućilo da u slučaju poplave električnom energijom budu snabdjevene precrpne stanice vodovoda da bi mogle izbacivati vodu. 

Đurđević navodi da je RJ "Šamac" u maju imala 1.400 mjernih mjesta pod vodom, a niskonaponska mreža i energetska postrojenja su bila oštećena. 

"Zahvaljujući pomoći holdinga `Elektroprivrede Republike Srpske`, `Elektro Hercegovini`, `Elektrodistribuciji` Pale i drugim elektrodistributivnim preduzećima u sastavu `Elektroprivrede Srpske`, u kratkom roku smo sanirali nastalu štetu", ističe Đurđević.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog