BiH

Danas predstavljanje programa stipendija njemačke privrede

Predstavništvo njemačke privrede u BiH danas će u Sarajevu na Sajmu stipendija predstaviti program stipendija njemačke privrede za 2015. godinu.

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi, kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku da završe praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci, saopšteno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH. 

U programu učestvuju njemačka preduzeća iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni manadžement, zaštita okoline, arhitektura, poljoprivreda i druge. 

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih i uspješnih njemačkih kompanija, da bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli svojim budućim radnim angažovanjem i u BiH. 

Program finansira Vlada NJemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. 

Za sve stipendiste obezbijeđeni su smještaj, putni troškovi, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u NJemačkoj, te džeparac. 

Program stipendija njemačke privrede provodi se već deveti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa. 

Apliciranje za ovaj program moguće je do 31. oktobra, a više informacija dostupno je na internet adresi www.stipendienprogramm.org, na koju se šalju i onlajn prijave. 

Sajam će biti održan u prostorijama Mašinskog fakulteta u Sarajevu. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog