Region

Đukanović: Privredi Balkana treba "elektro šok"

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je da Evropska unija mora da obezbjedi "elektro šok" za ekonomiju Zapadnog Balkana, koju je uporedio sa "pacijentom na aparatima".

Milo Đukanović rekao je poslije zasjedanja Trilateralne komisije u Beogradu da nije dovoljno ponavljati floskulu 'vrata su otvorena', već se mora pomoći Zapadnom Balkanu da kroz ta vrata prođe", prenosi Beta.

Crnogorski premijer je ukazao da se ekonomija regiona suočava sa problemom deflacije i da je u "teškoj situaciji".

U tom kontekstu region je uporedio sa pacijentom kome je "potreban elektro-šok koji mora obezbijediti EU, u svojstvu lokomotive evropskog kontinenta i ekonomije".

Prema njegovim riječima, lokomotiva mora biti zainteresovana da obezbjedi dovoljno dinamično kretanje svakog vagona u toj kompoziciji.

izvor: RTS


"Zapadni Balkan startuje na to putovanje sa fakturom viševekovnog ekonomskog i demokratskog zaostajanja", dodao Đukanović.

Zaključio je da je uz ispravno insistiranje Brisela na jačanju vladavine prava u regionu, potrebno da EU pomogne razvoj infrastrukture koja bi obezbedila da "ekonomija ovog dela kontinetna više ne bude pacijent koji je na aparatima, nego zdrav ekonomski organizam".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog