Vijesti

Ambasada SAD: Nema dodatne strategije, niti dodatnog osoblja

Izvještaji o nekoj novoj strategiji ili politici Amerike koja se odnosi na borbu protiv terorizma u BiH su neistiniti i nikakvo dodatno osoblje američke vlade ne dolazi da bi dalo podršku bilo kakvoj inicijativi te vrste, rečeno je Srni u Ambasadi SAD u BiH.

Ističe se da SAD veoma ozbiljno prihvataju kontinuiranu saradnju sa vlastima BiH po pitanju stranih boraca i borbe protiv nasilnog ekstremizma. 

Iz američke Ambasade podsjećaju na izjavu državnog sekretara DŽona Kerija tokom prvog sastanka na ministarskom nivou Koalicije za borbu protiv "Islamske države Iraka i Levanta" /IDIL/, koji se održava u Briselu, da su "svi svjesni da IDIL predstavlja zajedničku prijetnju i opasnost po naše interese i principe". 

"Predstavnici BiH su pozvani da prisustvuju današnjem ministarskom sastanku, što ukazuje na odgovornost koju ova zemlja ima u pružanju konkretnog doprinosa u Koaliciji i antiterorističkim aktivnostima", napominju u Ambasadi SAD u BiH. 

Mediji su ranije objavili da su američki istražioci, predstavnici Nacionalne bezbjednosne agencije /NSA/ i FBI stigli u BiH i počeli kontrolu djelovanja, prije svega, svojih službi u BiH zaduženih za borbu protiv terorizma na ovom području. 

Pozivajući se na obavještajno-bezbjednosne izvore, "Večernje novosti" su prenijele da SAD nisu zadovoljne kako na ovom području djeluju njihovi predstavnici jer "jačaju" džihadisti i vehabije. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog