Vijesti

Kotor-Varoš: Prebrojani nepotvrđeni glasački listići

Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika opštine Kotor-Varoš prebrojala je nepotvrđene glasačke listiće - za opoziv je glasalo sedam birača, osam je bilo protiv, a jedan listić je nevažeći.

 
Prema riječima predsjednika Opštinske izborne komisije /OIK/ Zorice Mikić, iako je bilo predviđeno prebrojavanje i glasačkih listića pristiglih poštom, to nije urađeno, pa će predstavnici političkih subjekata sa područja opštine biti blagovremeno obaviješteni o naknadnom brojanju ovih glasova. 
 
Načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović i Opštinski odbor SNSD-a uputili su žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH, u kojoj su ukazali na nepravilnosti i propuste tokom referenduma na kojem je izglasan opoziv Vučanovića. 
 
Vučanović je ocijenio da je nedjeljni referendum obilovao nepravilnostima i proceduralnim greškama. "Nepravilnosti su krenule od usvajanja odluke o provođenju opoziva, preko odluka o finansiranju, do provođenja samog referenduma", naveo je Vučanović. 
 
Prema njegovim riječima, odluka o opozivu donesena je bez utvrđenih izvora finansiranja referenduma, u posljednji čas odbornici nove skupštinske većine su odlučili da novac bude obezbijeđen rebalansom budžeta za ovu godinu, a biće namaknut smanjenjem naknada odbornicima.
 
Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić istakla je da, ako opoziv načelnika opštine Kotor-Varoš Dalibora Vučanovića bude potvrđen nakon objavljivanja konačnih rezultata, odnosno ako se utvrdi da je u procesu opoziva sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, CIK raspisuje nove prijevremene izbore u roku od 90 dana od dana prestanka mandata. 
 
izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog