Vijesti

Patrijarh Irinej služi u hramu Hrista Spasitelja

BANJALUKA- Njegova svetost patrijarh srpski Irinej povodom Dana i krsne slave Republike Srpske Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, potvrđeno je Srni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/.

Nakon liturgije, koja će početi u 9.00 časova, biće obavljen i slavski obred, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Obilježavanje se nastavlja u 13.00 časova svečanom akademijom u Banskom dvoru. 

Za 15.00 časova je zakazan svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske, kome će, kako je najavljeno, prisustvovati i patrijarh Irinej. 

Čast da kao poglavar SPC služi Svetu arhijerejsku liturgiju povodom krsne slave Republike Srpske patrijarh srpski Irinej Srpskoj i srpskom narodu ukazao je i 2012, odnosno 2014. godine. 

On je tada srpskom narodu poručio da ostane vjeran svom Bogu i svojoj vjeri, ističući da bolju vjeru od pravoslavne ne može naći, jer je ona "sva istina i sva je u Bogu, a Gospod je sa njom", a rukovodstu Republike Srpske da nastavi da snažno i slijedeći Gospoda drži steg svog naroda. 

Patrijarh dolazi danas u Banja Luku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekaće danas u Banjaluci Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja.

Dodik će dočekati patrijarha u 17.45 časova ispred crkve Svete Trojice, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

izvor Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog