Vijesti

Naplata putarine od marta

Naplata putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška trebalo bi da počne u martu, rečeno je juče na sastanku ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića i čelnika preduzeća “Autoputevi RS”.

Na sastanku je bilo riječi i o gradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške, koji bi trebalo da povezuje autoput Banjaluka – Gradiška sa evropskim koridorom deset, odnosno autoputem Beograd – Zagreb.

Vršilac dužnosti direktora “Autoputeva RS” Dušan Topić je rekao da još čekaju zvaničnu informaciju hrvatske strane o konkretnim koracima u realizaciji ovog projekta budući da Hrvatska nakon ulaska u EU ima pravo pristupa evropskim fondovima i bespovratnim sredstvima namijenjenim za izgradnju infrastrukture.

Govoreći o izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj Topić je istakao da izgradnja dionice od Doboja do Prnjavora teče planiranom dinamikom.

“Dvije trećine radova su završene tokom protekle dvije građevinske sezone uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama”, rekao je Topić.

Trninić je izrazio zadovoljstvo rezultatima i planovima “Autoputeva RS”, a posebno u vezi sa izgradnjom autoputa Banjaluka – Doboj navodeći da je od presudnog značaja poštovanje planirane dinamike radova.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog