Region

“YouTube” blokirao spot repera iz Albanije

“YouTube” je blokirao spot za pjesmu “Puška slobode” albanskog repera Arijana Agušija, u kojem na brutalan način ubija srpske policajce, dan nakon upozorenja Srba sa Kosova i Metohije da je pjesma uvredljiva, opasna i direktno poziva na nasilje.

Kontroverzni spot za pjesmu “Puška slobode” albanskog repera Arijana Agušija od noćas nije moguće vidjeti na “YouTube” – prenijeli su beogradski mediji.

Gradonačelnik Sjeverne Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je upozorio kosovske institucije da “Puška slobode” predstavlja direktan poziv na nasilje.

“U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih “domaćih izdajnika”, kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa koljena na koljeno, dok se istovremeno pjeva o poginulim pripadnicima takozvane OVK i slavi takozvana etnička (velika) Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje”, naveo je Rakić.

Prema pravilima korišćenja ove mreže, “YouTube” zadržava pravo da ukloni ili blokira sadržaje koji promovišu nasilje i šire govor mržnje.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog