Vijesti

Sajam obrazovanja i zapošljavanja u petak u Banjaluci: Naučite – istražite – povežite se

Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR) i Norveška ambasada u BiH organizuju „Sajam obrazovanja i zapošljavanja: naučite – istražite – povežite se" koji će biti održan 20. marta u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci.

 
Sajam je nastavak aktivnosti koje organizuju EUSR i Norveška ambasada u okviru Sporazuma za rast i zapošljavanje. Prvi „Sajam obrazovanja i zapošljavanja" je održan u novembru 2014. godine u Zenici, gdje su postignuti izvanredni rezultati – više od osam hiljada posjetilaca iz cijele zemlje, a 863 osobe su zaposlene putem aktivnosti koje su upriličene tokom i nakon sajma.
 
Sajam će učesnicima omogućiti da nauče kako identifikovati i razviti sopstvene talente, istraže neke mogućnosti koje su već dostupne i počnu uspostavljati mreže koje im mogu biti od koristi u budućnosti.
 
Uz podršku partnera iz Banjaluke, sajam će predstaviti preko 1000 radnih mjesta i ugostiti predavače sa najaktuelnijim temama iz oblasti zapošljavanja.
 
Sajam u Banjaluci će predstaviti brojne novine:
 
• biće upriličeno testiranje za određena radna mjesta i profesije,
 
• na licu mjesta će biti urađen "Job Matching",
 
• organizovaće se „CV klinika“, „Vruća stolica“, „Brendiraj se“, „Photo Corner“, „Intervjui uživo, „Pronađi se“ (profesionalna orijentacija),
 
Nakon sajma, biće razvijena online aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orijentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koji su se zaposlili.
 
Sajam će otvoriti:
 
- NJ.E. Anne Vibeke Lilloe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH
- Dr Renzo Daviddi, otpravnik poslova Delegacije EU u BiH
- Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke
 
autor: Frontal
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog