Vijesti

Klinički centar: Sumnjivo fakturisanje teško 382.000 KM ili statistička greška?

382 hiljade maraka više je, Klinički centar, pokušao da naplati od Fonda zdravstvenog osiguranja. U Fondu su to utvrdili internom kontrolom, a sve je počelo nakon što je jedan od doktora javno progovorio o neregularnostima.

Sumnjivo fakturisanje u Fondu ipak niko ne prijavljuje policiji. Problem rješavaju tako što Kliničkom centrtu za isti taj sumnjivi iznos umanje mjesečnu tranšu.

Vršilac dužnosti najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj poziva kontrolne organe da uđu u Klinički centar. Mirko Stanetić sumnjiva šifriranja naziva nenamjernim greškama. Tvrdi da nije bilo neregularnosti i da su pogrešna fakturisanja na nivou, kako kaže, statističke greške. Fond je u čitavoj Srpskoj, po istom osnovu, uočio neregularnosti u iznosu od 1,4 miliona maraka, u najvećoj zdravstvenoj ustanovi oko 400 hiljada što je, tvrdi Stanetić, manje od jedan odsto.

“Ako je kod nas 380 hiljada gdje je onih milion? A mi smo uradili najveći broj usluga. Prema tome, mora se priča okrenuti u dobrom pravcu”, rekao je direktor Kliničkog centra Banjaluka Mirko Stanetić.

O tome da li bi trebalo da se pročešljaju i ostale zdravstvene ustanove, osim Stanetića, danas niko ni riječi.

Ako je suditi po reakcijama, čini se da će sa disciplinskim postupkom doktorice Branislave Pušac čitava priča brzo biti ostavljena po stani. Ispričala je da su ljekari dobili usmenu naredbu da pacijente otpuste nekoliko sati ili dan poslije operacije, a otpusne liste uruče nekoliko dana kasnije, što Kliničkom centru donosi više novca od Fonda zdravstva. Doktorica Pušac juče je oslobođena bilo kakve odgovornosti, što praktično znači priznanje da je bila u pravu.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog