Vijesti

Banjac: Republici Srpskoj ne trebaju demonstracije

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, koji je podnio ostavke na funkcije u SDS-u, smatra da politiku treba voditi drugačije nego što to čini lider te stranke Mladen Bosić.

Banjac je objasnio da je ostavke na funkcije u SDS-u podnio zato što je stvoren predubok jaz u stavovima između njega i Bosića, ističući da su se oni u posljednja četiri mjeseca potpuno razišli u stavovima.

“Moj stav je da u Republici Srpskoj ne treba da dođe do demonstracija, jer u vremenu kad se na sve strane lobira da bude usvojena rezolucija o Srebrenici koja bi Srpsku i srpski narod dovela u izuzetno težak položaj, najmanje su nam potrebne demonstracije”, rekao je Banjac za “Pres Republika Srpska”.

Banjac građanima Srpske poručuje da se sjete šta su mislili o tome kada je “gorjela” Federacija BiH i da ne misle da građanima FBiH i njihovim političarima neće biti drago ako bi se to desilo i u Srpskoj.

“Takođe, smatram da niko iz SDS-a, a kamoli bivši zamjenik predsjednika, nije trebalo da bude na kongresu SDA na kojem je donesena rezolucija o ukidanju Srpske i uspostavljanju regija”, rekao je Banjac.

On smatra da nije dobro da srpski predstavnici na nivou BiH donose odluke koje obavezuju Republiku Srpsku, jer oni tamo nisu da bi obavezali Srpsku, već su delegirani u ime Republike Srpske da bi je štitili. “Srpska treba njima da govori šta da rade, a ne da oni govore Srpskoj šta da radi”, rekao je on.

Banjac smatra da je promjena političkog stava sasvim normalna stvar, jer “jednostavno dođe trenutak kada više ne razmišljate isto”.

“Ne vidim zašto nemam pravo na to da promijenim stav, poput recimo Adama Šukala. Nemoguće je da su ljudi koji promijene stav s jedne strane u redu, a s druge strane nisu”, kaže Banjac.

Banjac je juče napustio Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i podnio ostavku na funkcije člana Glavnog odbora i predsjednika Opštinskog odbora stranke u Kozarskoj Dubici. On je najavio da bi u Narodnoj skupštini Srpske trebalo da bude formirana poslanička grupa koju će, osim njega, činiti Nenad Stevandić i Slavko Dunjić.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog