Banja Luka

U Banjaluci počeo 11. "Demofest"

Banjaluka je postala prijestonica najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi.

Jedanaesti “Demofest” juče je zvanično otvoren na tvrđavi Kastel i u narednim danima će ugostiti 26 bendova iz bivše Jugoslavije, koji će se boriti za titulu najboljeg od najboljih. 

Festival je otvoren u Kamenoj kući tvrđave Kastel projekcijom dokumentarnog filma “Zarobljeno vreme” dobitnika glavne nagrade stručnog žirija festivala “Dok'n'Ritam”. Film govori o muzici i kulturi zemlje koja više ne postoji, a u njemu se pojavljuju Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugi.

Kamena kuća će biti mjesto radnje dnevnog programa festivala, koji, osim projekcija filmova, uključuje i izložbe, promocije te predavanja. Juče je održana promocija albuma grupe “Džez poezi kabare” “Ne pravdam se, već se ispovijedam”, te predavanje “Autorsko pravo u muzici” Nikole Jovanovića sa SAE instituta u Beogradu. 

Prvo takmičarsko veče otvorilo je 12 bendova, nakon kojih su na binu stupili “Dječaci”, Manjifiko i Srpski vojni orkestar, kao i “Volfram”, trećeplasirani pobjednici 10. “Demofesta”.

 

Izvor: glassrpske
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog