Društvo

Вања Сутлић смијењен са мјеста директора ХРТ

ЗАГРЕБ - Генерални директор Хрватске радио-телевизије /ХРТ/ Вања Сутлић смијењен је на данашњој сједници Програмског савјета ХРТ-а.


Осим Сутлића, смијењени су директори Хрватске телевизије /ХТВ/ Благо Маркота, Хрватског радија Давор Мезулић и Музичке продукције Јосип Губерина.

Сутлић је рекао да унутар ХРТ-а постоје отпори према примјени "стабилног, ефикасног и транспарентног система који је изградио", те да је талац "сукоба разних група".

Он је истакао да се дио људи, које је предложио, нису показали достојним сарадницима и да због тога преузима одговорност.

"Нисам добио подршку критичне масе за корјените и брзе промјене", истакао је Сутлић, који је прије гласања о неповјерењу ставио свој мандат на располагање Програмском савјету, што су учинила и остала три смијењена директора.

Мезулић и Губерина су истакли су да су се на тај корак одлучили због атмосфере која је створена медијском хајком на ХРТ, нагласивши да је то била њихова морална обавеза. Маркота је изјавио да је свој мандат дао на располагање још 3. децембра и да је то сада само поновио.

Смијењени руководиоци вршиће своје досадашње дужности док се не распише јавни конкурс на којем ће бити изабрано ново руководство.

О смјени главног уредника Информативног програма Хловерке Новак Срзић биће расправљано након што се она изјасни о захтјеву за смјену који је упутио директор ХТВ-а Благо Маркота.

Маркота је раније предложио Програмском савјету да покрене поступак за разрјешње дужности Хловерке Новак Срзић због лошег стања на јавној телевизији.

Он је тада рекао да је анализа која је направљена захваљујући интерним документима и резултатима истраживања неколико независних агенција показала да је стање у Информативном програму ХТВ-а неодрживо.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog